Nauka
0

Google pruža besplatan pristup filmovima

Sarajevo-x.com
Google je upravo napravio novi potez koji će zasigurno dobro zabrinuti i prestrašiti televizijske producente. Naime, Google je otpočeo sa prikazivanjem starih igranih filmova, crtanih filmova i TV emisija, i to sve besplatno!

Ovaj najpoznatiji web pretraživač je započeo sa novom eksperimentalnom uslugom koja pruža pristup profesionalno napravljenom sadržaju, a sve se to finansira isključivo zahvaljujući reklamama.

Korisnici ove usluge tako mogu gledati "39 stepenica" od Alfred Hitchcocka, ili komedije Charlie Chaplina ispod reklame za Netflix, dok se "Mr. Magoo" i "Rocky" nalaze ispod reklamnih poruka za Burger King.

Google Video je ne tako davno nudio uslugu pristupa filmskom i TV sadržaju po niskoj cijeni, ali ukidanje cijena će zasigurno napraviti pravu revoluciju u gledanju video materijala na Internetu.

Reklamiranje u sklopu video materijala bi uskoro moglo postati glavni izvor zarade za Google, koji za sada većinu svojih prihoda ostvaruje preko reklama koje se pojavljuju prilikom pretrage web stranica.