Profesionalni bh. tim
91

Ankora Gaming pobjedom otvorila novu sezonu EBL takmičenja u LoL-u s pojačanom ekipom

E. M.
Ankora Gaming
Ankora Gaming
Novu sezonu Esports Balkan League takmičenja u globalno popularnoj igrici League of Legends Ankora Gaming je započela s velikim uzbuđenjem i pobjedom.

Ove godine, bosanskohercegovačka ekipa Ankora Gaming ulazi s pojačanom ekipom, koja broji čak tri nova igrača u odnosu na prošlu sezonu.

Nakon prošle sezone u koju je Ankora Gaming ušla kao prvi tim iz BiH, novi tim je spreman za izazove koje nova sezona donosi. Nova postava donosi svježu energiju i dodatnu snagu ekipi, stvarajući nadu za uspješano ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Ankora Gaming večeras se suočila sa bugarskom ekipom Magaza Esport te upisala pobjedu. Ovo je bio istinski gaming spektakl i prvi test za obje ekipe.

Odmora nema, a već četvrtak i petak, s početkom u 22 sata odnosno 20 sati, njihovi protivnici će biti slovenska ekipa Cyber Wolves i Diamant Esports, prošlosezonski učesnici finalnog turnira.

"Sa novom sezonom nastavljamo gdje smo stali one prethodne, ali ovaj put sa osvježenim timom koji očekujemo da donese još veći uspjeh u EBL prvenstvu. Uz podršku naših navijača i strast koju ulažemo u naš rad, vjerujemo da ćemo ostvariti značajan napredak i postići još veće rezultate. Nastavljamo da gradimo temelje za budućnost bh. gaming industrije i s nestrpljenjem očekujemo sve izazove koji nam dolaze", poručili su iz Ankora Gaminga.

Za sve ljubitelje League of Legends-a i Esport igara, nova sezona EBL takmičenja predstavlja priliku da prate razvoj bh. ekipe Ankora Gaming i podrže ih na njihovom putu prema uspjehu.

Nova sezona počela je večeras, a direktan prijenos mečeva će biti moguće pratiti putem Fortuna Esports YouTube kanala i Sportklub Esport TV-a.