Britanski pjevač
217

Zayn Malik o sukobu u Izraelu: Ne možemo biti nijemi svjedoci, slobodna Palestina

N. C.
Zayn Malik (Foto: EPA-EFE)
Zayn Malik (Foto: EPA-EFE)
Britanski pjevač Zayn Malik reagirao je na izraelski napad na opkoljenu Gazu na svom Instagram nalogu, pridruživši se drugim poznatim ličnostima koje su izrazile solidarnost s Palestincima.

Pjevač pakistanskog porijekla na svom Instagramu objavio je poruku podrške narodu Palestine.

"Podržavam palestinski narod i podržavam njegov otpor kolonizaciji i zaštiti njihovih ljudskih prava. Srce me boli zbog porodica koje su izgubile svoje najmilije. Ne možemo biti nijemi svjedoci i ne tražiti ljudska prava za sve Palestinaca! Ovo mora prestati. Slobodna Palestina", kazao je.

Objava pjevača Malika veoma brzo prikupila je preko 3,5 miliona lajkova.

Ranije je i partnerica Malika manekenka Gigi Hadid putem društvenih mreža osudila nasilje Izraela nad Palestincima. Inače, otac manekenke je rođen u Palestini.

"Ne može se zagovarati rasna ravnopravnost, LGBT, osuđivati korumpirane i nasilne režime i druge nepravde, a ipak odlučiti ignorirati palestinsko ugnjetavanje koje ne prestaje. Ne možete birati čija su ljudska prava važnija", napisala je.

Gigina sestra, također, manekenka Bella Hadid nizom fotografija na Instagramu pružila je podršku Palestincima, zamolivši svoje pratitelje da se edukuju o ovoj temi.