Otkrili ga tokom skeniranja
8

Zaspao na pokretnoj traci na aerodromu

Klix.ba
Gubitak prtljaga na aerodromu će zasigurno izazvati stres kod svakog putnika. Zbog toga je jedan pijani Norvežanin nedavno odlučio da se ne odvaja od svog prtljaga.

Naime, tridesetšestogodišnjak je zaspao uz svoju torbu na pokretnoj traci na aerodromu Fiumicino u Rimu. Norvežanin je na traci putovao oko 50 metara prije nego ga je identifikovao skener.

Turista je na najprometniji italijanski aerodrom stigao sa ruksakom i pivom u ruci. Kada je otišao da provjeri svoj let za Oslo nije pronašao nikoga za pultom pa je odlučio da prođe bez kontrole. Međutim, odmah nakon toga je sjeo na pokretnu traku i zaspao.

Traka se naposljetku počela kretati i ovog turistu odnijela do odjela za prtljag, gdje su ga pronašli šokirani zaposlenici koji rade na skeniranju prtljaga. "Svake godine se susretnemo sa bar jednim ovakvim slučajem i obično smo spremni. Čim nam je javljeno, oglasio se alarm i krenuli smo u akciju", rekao je jedan od zvaničnika.

Zvaničnik je naveo i to da incident nije otkrio nikakve slabe tačke u sigurnosti aerodroma te da ovo nije prvi put da jedan incident uključuje pijane putnike. Policija je turistu odvela u bolnicu zbog straha za njegovo zdravlje, jer je bio izložen jakim rendgenskim zracima, prenio je Daily Mail.