Fascinantna umjetnost
0

Zadivljujući krajolici načinjeni od hrane

Sarajevo-x.com
Britanski umjetnik Carl Warner odabrao je veoma neobičan materijal za svoja umjetnička djela. Naime, on svoja djela stvara od hrane, uglavnom voća i povrća.

Četrdesetpetogodišnji Warner se već nekoliko godina bavi ovom neobičnom umjetnošću. Prije nekoliko mjeseci od hrane je načinio replike nekih od najpoznatijih britanskih građevina, među kojima su bile i britanski Parlament, vrtuljak Londonsko oko, neboder Gherkin, a sada je načinio zadivljujuće krajolike.

Kako ističe svoje ideje najprije prenese na papir, a zatim provodi dane stvarajući ih od svježe hrane, uglavnom voća i povrća, no nerijetko i od čokolade, te grickalica.

"Prvo djelo, krajolik od hrane, načinio sam prije deset godina. Rad sam završio za samo jedan dan", kazao je Warner, dodajući da mu je danas mnogo lakše stvarati, jer naravno, ima mnogo iskustva iza sebe.

"Za ovaj posao potrebno je mnogo planiranja i dosta razmišljanja, kako bi ostalo jako malo prostora za greške, a mnogo prostora za spontanost i kreativnost", istakao je umjetnik za AOL news.

Fotografije svojih posljednjih radova objavio je u knjizi nazvanoj "Food Landscapes".