Tuži hirurga
0

Vozaču iz Kentuckyja tokom operacije odstranjen penis

Sarajevo-x.com
Phillip Seaton sa suprugom (Foto: AP)
Phillip Seaton sa suprugom (Foto: AP)
Kada se prije četiri godine Phillip Seaton odlučio na operativni zahvat spolnog organa, kojim je trebao izliječiti upalu, ni sanjao nije da će ostati bez svoje muškosti.

Nesretnom vozaču kamiona iz Kentuckyja ljekar je tokom operacije amputirao penis jer je navodno naišao na rak koji mu je ugrožavao život.

Phillip i njegova supruga Deborah sada tuže hirurga zbog nanesene štete. Njihov advokat Kevin George je kazao sudiji da se njegov klijent više ne osjeća kao muškarac, te da mu doktor John Patterson prije operacije nikada nije da ni naslutiti da boluje od opake bolesti.

"Bijesan je jer mu je Patterson odstranio penis bez pitanja, uskrativši mu mogućnost da sam izabere ili potraži drugo mišljenje", kazao je George, koji je poroti čak pokazao i nekoliko fotografija Seatonovog međunožja.

"Možete vidjeti da tu nema ništa", obratio se članovima porote.

Pattersonov advokat Clay Robinson tvrdi da je njegov klijent odstranio samo vrh Seatonovog penisa jer je bio zahvaćen kancerogenim ćelijama, te da je drugi ljekar odstranio cijeli organ.

Također, tvrdi da je Seaton potpisao dokument kojim odobrava liječenje u nepredviđenim situacijiama.

"Seaton je danas ovdje, u ovoj sudnici, zahvaljujući Johnu Pattersonu koji mu je spasio život", kazao je Robinson u sudnici.

Bračni par Seaton je ranije podnio tužbu protiv Jevrejske bolnice, gdje je izvršena operacija, ali je postignut vansudski dogovor za nepoznatu svotu novca.

Sada Seatonovi od hirurga traže odštetu za "gubitak ljubavi, naklonosti i uskraćivanje seksualnih odnosa", piše BBC.