Opasna zanimacija
0

FOTO+VIDEO / Upoznajte dame koje uživaju u vožnji motocikla po zidu smrti

Klix.ba
Kerri Cameron i Jaimi Tyrell imaju jako neobičan posao. Naime, njih dvije voze stare motocikle po velikom drvenom buretu.
Njihova grupa je poznata pod nazivom ''Hell Riders''. Ne nose kacige niti bilo koju drugu zaštitnu opremu. One se oslanjaju samo na zakone fizike. Da bi se njihovi motocikli održali na zidu, potrebna im ja sila od 3 G. Da bi to postigle moraju imati brzinu od oko 75 kilometara na sat.

''Osjećaj je nevjerovatan. Većina ljudi misli da smo mi tu da bi izgledale lijepo. Ali kada nas vide na zidu, shvate da smo hrabrije od njih'', rekla je Kerri, koja u buretu vozi već četiri godine.

''Osim Kerri i mene, na svijetu postoje još samo dvije djevojke koje se bave ovim, jedna u Americi i jedna u Njemačkoj. Trenutno treniramo još jednu djevojku, Frankie, koja će nam se uskoro priključiti'', kazala je Jaimi.

Hell Riders nastupaju zajedno sa grupom The Ken Fox Troupe, iz Cambridgeshirea u Engleskoj. Vožnja po zidu smrti je nešto čime se porodica Fox bavi već generacijama. Na zidu smrti nastupaju Ken i njegova dva sina, Luke i Alex.

Prvi šou je priređen 1929. godine. Danas se u Britaniji zid smrti moze vidjeti samo na dva mjesta.