Birmingham
0

Ukradeni pas se vratio kući nakon pet godina

Sarajevo-x.com
Ukradeni porodični pas pronađen je u autobusu javnog prijevoza u Birminghamu, pet godina nakon što je nestao. Porodica Oates se već bila pomirila sa činjenicom da nikada više neće vidjeti svog stafordskog terijera T-Bonea, zato nisu mogli vjerovati kada su primili poziv i saznali da je njihov pas viđen u autobusu.

T-Bone je ukraden 2006. godine i porodica Oates je prihvatila da su ga najvjerovatnije ukrale bande koje organizuju ilegalne borbe pasa. Međutim, ljudi koji su ga ukrali odbacili su ga jer mu se na nozi razvila cista. Pas se potom ukrcao na autobus u kojem ga je vozač zapazio.

Vozač je sve prijavio policiji, a nakon skeniranja mikročipa, policija je pozvala porodicu. Porodica nije bila iznenađena što je pronađen u autobusu, jer je njihov pas oduvijek volio putovati i gledati kroz prozor automobila satima.

Porodica sada sakuplja sredstva da plati skupe veterinarske troškove zbog ciste koju je njihov pas dobio, ali su sretni što se vratio kući. Iz policije su rekli da bi pas bio uspavan da nije imao čip.