Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj je i u drugom svjetskom ratu bio starac.
Ma kakvi. Najprije ce biti da nije dobio dokumente dok nije zagazio u dublju starost. Onda mu ih izdali sa datumom rodjenja koji je rekao. Hoce to posebno ako ima kakva starosna penzija od drzave ili ako je mobilizacija za kakvo ratovanje. Ili je na popis donio krstenicu od oca ili djeda koji se zvao kao i on a kom nikad nije zabiljezeno da je umro. Opet... ako ima kakva penzija... dobro dodje. Japanci su tako nedavno skontali da imaju oko frtalj miliona stogodisnjaka - mozda.
@jebovasgluten Ne znaju samo da li su jos zivi ili su pak odavno mrtvi. No drzavna penzija lijeze na racun. https://www.theguardian.com/world/2010/sep/10/japenese-centenarians-records
Ovi najstarji ljudi na svijet su trenutno najugrozenija populacija na svijetu. Stalno citam da umiru.
koja je njemu magla na očima... sto godina nije ništa yebo...
2016-145=1871 godine rodjen. U drugom svjetskom ratu je imao: 1941-1871= 70 godina... I onda jos 75 godina zivio do 2016.... vako kad malo proracunas sokira te da je lik u drugom svjetskom ratu trebao umrijeti, po godinama...
Proguglaj "Sogen Kato" i posebnu paznju obrati na zakljucke izvedene iz tog slucaja. Ne vara se sa penzijama i beneficijama samo u BiH.
I onda kazu cigare skracuju zivot...
naravno... da nije pušio do sad bi imao brat-bratu 200 godina...
Jos pusi lik
dzaba mu sve te godine kad nije demobilisani borac
Pravo je ostario
Kojih godina, jel indonezijskih ? Došli naučnici koji izučavaju starost u Gruziju da izuče jednog od 120 godina. KAd on plače. Jesilizdrav, jesam, jel ti život bio težak nije, pa što onda plačeš, čude mu se ?? Ma zajebavo sam dedu pa me otac svojski istukao !! :))
nece ga ni Bog
Prekinuo pupcanu vrpcu Nostradamusu
Ne znam da li je tacno da ima toliko godina.ali jedno je sigurno tacno.SABUR (strpljenje) je ono sto nam vecini fali,i sto nas vremenom izjeda.zato smo bolesljivi i kratka zivotnog vijeka !!!
ljepši od alije i bakira skupa
on je davno bio muskarac,sada samo zivi kao biljka.
A mama i tata ga i dan danas ruže što puši...
bog ga zaboravio iz nekog razloga.