Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Profesor Nvzat Cevik je rekao da su kosti nasilno odnesene iz Turske 1087. godine" Eee, siroti moj "profesore", iz KAKVE Turske su kosti odnesene? Turaka neće biti na tom području još dobrih 500 godina, do osvajanja Konstantinopolja, a i ona će biti OSMANSKO/OTOMANSKO CARSTVO. Turska ti dolazi tek kao republika sa Kemal-pašom. Ista priča kao kad bi Amerikanci danas rekli da je neko od NJIH odnio nekakve kosti prije 800 godina, a ustvari bi se radilo o Indijancima
E,moj profesore , de ti prvo vrati crkve , koje su prepravljene u dzamije , pa ce i sv.Nikola da se vrati u Tursku .
Не каже се "кости" него свете мошти. И шта ће свете мошти у Турској кад су Турци су спалили свете мошти Светог Саве на Врачару!
ma i ovi turci sve fol islam i vjera a sve pagan do pagana
SVETI NIKOLA!!! NASA KRSNA SLAVO. OPROSTI IM SVIMA!!! NE ZNAJU STA RADE!!!
e cuj radi njegove ljudske zelje....i ja bi touarega brate turčine !!
Profesor nije rekao da je Sveti Nikola Turčin, nego da se vrate kosti tamo gdje je živio i gdje je pokopan. To je poenta ! Prostor današnje Turske je uvijek bio veza između istoka i zapada i logično je da najviše arheoloških iskopina, monumenata ima tamo, od starog grada Efesa, legende o Troji, groba Marijinog iliti Merjeminog mezarja itd. To su sve činjenice. I niko nije rekao da je to tursko, nego da je svjetska baština i treba ostati tamo gdje i nastala, a ne seliti je u druge zemlje i gradove.
Tebi nije problem za ZID,imaš i previše cigle u glavi!
Turci se nešto pomamili, hoće da je sve njihovo. BiH bi čitavu kupili da mogu. Kr.et.eni.
da ih zapali kao i ostle kosti svetitelja...
treba "turke na buljuke" ko sto je radio kraljevic marko
Svi smo mi TURCI tijeli ili ne prihvati jer nisu Adam I Eva iz italie ili iz amerike ....
Tutto il mondo lo conosce come San Nicola di Bari!!!protetore di bambini,marinai e viaggatori!!kakva turska,imate ove eroje iz sapunica,a morete andju joly,zivu ukopat ko sveticu!!!
posteno od profesora: on se zauzeo da se Nikola vrati u svoje rodno mjesto iako Nikola nije Turcin. E to vam je pravda u Islamu, samo vi od egoizma to ne kontate nego samo na svoju guzicu mislite
e pazi mu zelenog krsta
cuj na ponocku..sta cu tamo ..to je samo jedan od mnogh laznih- tacnije ukradenih kalendara iz vremena faraona ..ma komplet ta kalendarija je i sve svetinje tj ideje krscanstva su pokradene kao i zidovstvo pa naravno i islamska ideja ..prvi su zidovi pocelikrasti ideje iz vrijemena egipta .. pa ovi drugi ugledali se na njih kako je lako manipulisati sa ovcetinom i dobro ziviti a nista ne raditi i to ti je ta religija ..coban- ovca.i opet ono poletilo u stalu t.j tor.i uvjek spremno udariti na tudje stado a tamo isto tor- coban -ovcetina..meni je zao VAS ..ONO BAS MI VAS ZAO...!!nemate dokaza ni o tome ko ti vam je tata, a ne o necemu sto se desavalo prije 2000 godina sve znate ..koda ste vi tu bili..koji ste vi bravi!!
sada vidim na koga su poturice ovako glupe