Vatan
0

Turčin prodao kćerku za četiri krave

FENA
Turska policija uhapsila je ove sedmice izvjesnog Sukrua A. iz Coruma, sela u centralnoj Anadoliji nedaleko od Ankare, koji je dva puta prodao svoju 12-godišnju kćer: prvo za četiri krave, a potom za 10.000 turskih lira (oko 4.800 eura), piše list Vatan.

List također navodi da je policija uhitila i drugog kupca, dok za prvim još traga.

Sukru je prvi put prodao kćer, djevojčicu sa tek navršenih 12 godina, 29-godišnjem zidaru Kamberu Bostanu, koji mu je zauzvrat dao četiri krave.

Bostan i djevojčica su se zatim vjenčali po vjerskom obredu pred imamom.

Nekoliko mjeseci kasnije djevojčica koja je u međuvremenu ostala trudna vratila se ocu jer se nije slagala s mužem, a ubrzo zatim imala spontani pobačaj.

Kao da se ništa nije desilo, otac je samo deset dana kasnije ponovno prodao svoju kćer, ovaj put 20-godišnjem Gokhanu Turku, bez zanimanja, koji je odmah dao avans od 3.000 lira i odveo dijete.

Pošto je Turk odbijao platiti ostatak sume do 10.000 lira jer djevojčica nije bila nevina, Sukru ga je tužio policiji zbog neplaćanja duga.

Nakon kratke istrage policija je otkrila pozadinu cijele priče i Turk i Sukru su se našli iza rešetaka, dok se za Bostanom još traga.