Svjetski rekord
0

Tunižanka uskoro treba roditi 12 djece

Sarajevo-x.com
Nadia Suleman je dosad držala rekord
Nadia Suleman je dosad držala rekord
Jedna učiteljica iz Tunisa i njen suprug kažu da su oduševljeni činjenicom što ona nosi dvanaestoro djece. Tunižanka je sada sa svog prijestolja skinula Amerikanku Nadiu Suleman, koja je na svijet donijela osmoro djece.

Nova trudnica je ovo postigla zahvaljujući tome što je išla na umjetno oplođivanje, jer je prethodno imala dva spontana pobačaja, a kako su joj ljekari rekli, za koji dan može očekivati dolazak na svijet šest dječaka i šest djevojčica, javlja Daily Telegraph.

Ipak, stručnjaci koji se bave umjetnom oplodnjom kažu da su ljekari zaslužni za ovu trudnoću "neodgovorni", te da ovim potezom u opasnost dovode život majke i njenih beba.

Trudnica koja nije željela otkriti identitet kaže da jedva čeka trenutak kad će moći zagrliti svoju djecu, a prema riječima njenog supruga, ljekari su joj rekli da će moći roditi prirodnim putem, iako eksperti kažu da je to apsolutno nemoguće.

Suprug, kojeg u medijima nazivaju samo Marwan, a profesor je u srednjoj školi u gradu Gafsa, rekao je lokalnim novinarima da je za njih vijest bila "nevjerovano i divno čudo".

"U početku smo mislili da će moja supruga roditi blizance, ali onda je otkriveno još fetusa", rekao je Marwan. "Naša se radost povećala u skladu s povećanim brojem."

Ali Simon Fisher s University of Oxford kaže da je ova vijest "grozna" i da su doktori, uključeni u umjetnu oplodnju ove Tunižanke, neodgovorni kad su to dozvolili. On kaže da je trudnoća postignuta ili tako što je par ignorisao savjete ljekara i imao spolni odnos za vrijeme tretmana - jer je tako žena mogla zanijeti i prirodnim putem i vještačkim - ili je razlog religijske prirode, pa su morali biti iskorišteni svi embriji.

"Koji god razlozi stajali iza ovoga, šanse sretnog završetka su prilično slabe", kaže Fisher. "Šanse da će svi preživjeti su vrlo slabe. Bit će to veliki napor za nju, čak i ako je mlada i u formi."