U prisustvu hiljada ljudi
81

VIDEO / Texas: Spektakularno rušenje mosta za manje od jedne sekunde

Klix.ba
Četiri hiljade ljudi posmatralo je u nedjelju rušenje mosta u Marble Fallsu u Texasu (SAD), koji se desilo za manje od jedne sekunde.

Most na jezeru u ovom gradu stajao je 77 godina, a trebalo je manje od sekunde da bude srušen. Njegova 950 metara duga čelična konstrukcija uz zaglušujuću buku pala je u vodu, a usporeni snimak rušenja mosta preplavio je društvene mreže, prenosi Daily Mail.

Oduševljeni gledatelji su sve posmatrali sa distance od kilometar i mnogi od njih su bili sretni što su prisustvovali ovom događaju. Međutim, u eksploziji je oštećena kanalizaciona mreža, te će uz vađenje ostataka mosta iz vode i taj posao biti pred komunalnim radnicima u narednim danima.

Spektakularno rušenje je dio projekta vrijednog 30 miliona dolara, kojim su umjesto starog mosta predviđena dva nova, sa po dvije saobraćajne trake. Prvi most je već operativan, a drugi će biti sagrađen na mjestu starog.

Očekuje se da će već do petka ostaci starog mosta biti izvučeni iz vode. Najveći je to most koji je ikada srušen na području Texasa, a njegova će konstrukcija biti reciklirana i pretočena u umjetničke skulpture koje će biti razmještene po gradu Marble Fallsu.