Zanimljivosti
33

Syrian Girl: Lijepa blogerica podržava Asada, kritikuje SAD i mrzi IDIL

Klix.ba
Zovu je špijunkom, proasadovskom blogericom i ljubiteljicom Kim Kardashian. Ipak, Maram Susli je samo djevojka koja plijeni pažnju razboritom misli.

Pojavljuje se i pod imenom Mimi Al Laham te "Syrian Girl", a za sebe kaže da je patriota posvećena istini. Ona živi u Australiji i ima veliki broj pratilaca na online društvenim mrežama, piše Daily Mail.

27-godišnjakinja posjeduje i YouTube kanal koji je pregledalo preko 2,5 miliona gledatelja, a njeni popularni vlogovi sežu od tema o Al-Kaidi, Bašaru al Asadu pa do hemijskog oružja i Islamske države (IDIL).

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Rođena je u Damasku 1987. godine, a u Asutraliju se preselila kada je bila dijete.

Maram tvrdi da vrijeme provodi na internetu jer ne može da podnese razaranje njene domovine. Otvoreno kritikuje sirijske pobunjenike, IDIL i Sjedinjene Američke Države, a Siriju želi vidjeti kao jaku zemlju da jakim granicama.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Ljudi umiru, a ja imam dužnost kao ljudsko biće otkriti svijetu istinu zbog čega se to dešava", rekla je Maram.

Neki njeni kontroverzniji pogledi uključuju stav da je 9/11 orkestrirani događaj, da je ebola američko biološko oružje te da je sirijsko hemijsko oružje jedina nada sirisjke države.

Maram kaže da je mnogi ipak ne shvataju ozbiljno zbog činjenice da je žena.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Moram se boriti na svaki način kako bi zadobila poštovanje i legitimitet koji tako prirodno dolazi muškarcima", rekla je Maram koja je dodala kako se prilikom razgovora sa neistomišljenicima često mora nositi sa napadima na njenu ličnost, dok kontraargumenti često izostaju.