Zanimljivosti
1.4k

Sugrađani nevjerovatnim gestom pokazali gluhom mladiću da su uz njega

Klix.ba
Gluhi mladić Muharrem iz Turske je doživio lijepo iznenađenje kada su njegovi sugrađani naučili znakovni jezik, a onda mu priredili dan koji nikada neće zaboraviti.

Muharremovi sugrađani su naučili znakovni jezik, a onda su dobro isplanirali kako da ga iznenade. Pripreme su trajale mjesec dana, a onda je Muharrem jednog dana izašao napolje sa sestrom Ozlem i doživio nezaboravno iskustvo. Putem su sretali sugrađane koji su s njima komunicirali pomoću znakovnog jezika.

Muharrema je na ulici prvo pozdravio čovjek koristeći znakovni jezik, a potom je taj jezik koristio prodavač u prodavnici. Čovjek kojem je Muharrem pomogao da pokupi vođe s poda mu se zahvalio na znakovnom jeziku i ponudio mu jabuku.

Djevojka s kojom se sudario na ulici mu se izvinila također znakovnim jezikom, a na isti način je komunicirao i sa taksitom. Na samom kraju je Muharrem gledajući Samsungov reklamni panel saznao o čemu se zapravo radi. U konačnici ga je na znakovnom jeziku pozdravila grupa građana. Muharrem nije mogao sakriti suze.