Omiljeni lik iz serije
150

Sudija na Svjetskom prvenstvu je hit zbog izgleda, mnogi su prepoznali Rossa iz "Prijatelja"

I. B.
Sudija s meča Španije i Kostarike privukao je pažnju ovom fotografijom (Foto: Facebook)
Sudija s meča Španije i Kostarike privukao je pažnju ovom fotografijom (Foto: Facebook)
Nogometna reprezentacija Španije je prije nekoliko dana briljirala u meču protiv Kostarike, ostvarivši nevjerovatan rezultat 7:0. Ipak, neki su tek sada primijetili zanimljiv detalj s ove utakmice, koji tokom zanimljivog okršaja nije bio u prvom planu.

Iako je Španija došla u Katar u podmlađenom sastavu, ekipa je meč protiv Kostarike odigrala furiozno od prve do posljednje minute.

Međutim, tek danima nakon utakmice, ljubitelji ovog sporta, ali i onoga što se dešava u vrijeme kada lopta miruje, primijetili su simpatičan detalj koji je ubrzo postao viralan na internetu.

Riječ je o glavnom sudiji ovog okršaja Mohammedu Abdulli, koji je u jednom trenutku mnoge posjetio na jednog od omiljenih likova iz serije "Friends", Rossa Gellera. Njegova fotografija ubrzo se proširila društvenim mrežama.

"Ross očigledno ima novi poziv", stoji u opisu fotografije koja je osvanula na jednom Facebook profilu.

Mnogi su ispod priznali kako je sličnost Mohammeda s glumcem Davidom Schwimmerom nevjerovatna.

"Geller kup više nego Svjetsko prvenstvo. Tu jednostavno nema rasprave", pisali su fanovi Rossovog lika ispod fotografije gdje Abdulla drži žuti karton.

Inače, čini se da je Abdulla samo u momentu sa fotografije podsjetio na Rossa. Mnogi su primijetili kako u stvarnom životu uopće ne nalikuje na poznatog glumca.

Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (Foto: EPA/EFA)
Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (Foto: EPA/EFA)

Abdulla, inače, dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a FIFA ga je "pozdravila" 2010. godine. Sudio je nekoliko mečeva u AFC Ligi prvaka i UAE domaćoj ligi, ali je odradio samo jednu utakmicu Svjetskog prvenstva prije spomenutog okršaja.

Ipak, čini se da je upravo utakmica Španije i Kostarike proslavila Abdullu u dosad neočekivanom smislu.