U Los Angelesu
33

Producenti dodjele nagrada Emmy otkrili zašto ekipa "Prijatelja" nije odala počast Matthewu Perryju

L. R.
Posveta Matthewu Perryju na dodjeli Emmy nagrada (Foto: Twitter)
Posveta Matthewu Perryju na dodjeli Emmy nagrada (Foto: Twitter)
Producenti i organizatori dodjele nagrada Emmy otkrili su razloge zašto zvijezde serije "Prijatelji" nisu odale počast glumcu Matthewu Perryju.

Naime, na ceremoniji dodjele nagrada Emmy koja je održana prije dva dana u Los Angelesu, odana je počast brojnim glumcima, ali i voditeljima, novinarima i drugim javnim ličnostima koje su preminule u protekloj godini.

Međutim, gledatelji su se zapitali kako da niko od zvijezda serije "Prijatelji" nije bio prisutan na događaju.

Zbog toga su se za medije oglasili izvršni producenti Emmyja Jeannae Rouzan-Clay i Jesse Collins, koji su otkrili da glumačka postava serije "Prijatelji" nije ni bila pozvana na ovogodišnju ceremoniju.

Collins je priznao da su kao organizatori Emmyja razgovarali o tome kako bi poziv za ponovno okupljanje na pozornici moglo bi prerano za glumce.

"Mogu zamisliti s njihove strane, oni žale za nekim ko im je još uvijek bio jako blizak. Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali svi moramo poštovati da su bili kao porodica. Vjerovatno je bilo malo prerano", rekao je Collins.

Neki mediji kontaktirali su predstavnike Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lise Kudrow, Matta LeBlanca i Davida Schwimmera za komentar, ali oni se još uvijek nisu oglasili.

Inače, pjevač Charlie Puth je za nastup na dodjeli Emmyja uvrstio tematsku pjesmu serije "Friends", koja se zove "I'll Be There For You", u svoju hit pjesmu "See You Again", kako bi posebno odao počast Matthewu Perryju, a na nastupu su mu se pridružila i grupa The War and Treaty.