Bogat sadržaj
0

Street Arts Festival u Mostaru u znaku edukacije mladih i unapređivanja urbane kulture

D. J.
Službena platforma Street Arts Festivala Mostar, ovaj tjedan organizira bogat sadržaj za mlade, u tematskim okvirima urbane kulture sa fokusom na uličnu umjetnost.

Nakon revitalizacije univerzitetske zone, grafiti program se nastavlja, te organizatori najavljuju grafiti radionicu pod nazivom "Rewrite“, koja će se održati u srijedu i četvrtak (7-8.09.) a vodiće je poznati umjetnik Zian. Prostor Udruge Rezon, na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57, pretvorit će se u umjetnički atelje za mlade koji će učiti o osnovama grafiti kulture, te će imati prilike i da se oprobaju u crtanju grafita.

"Podržavajući Street Arts Festival u Mostaru bliže smo cilju koji si je zacrtala Telemach fondacija, a to je ulagati u razvoj mladih i njihovu perspektivu za ostankom u BiH. Umjetnost također potiče na istraživanje, što je preduvjet za inovacije, bez kojih nema napretka. Drago nam je da će zahvaljujući Street Arts Festivalu brojne Mostarke i Mostarci imati priliku uživati u umjetničkim djelima domaćih i inozemnih suvremenih umjetnika“ - istaknula je Hajdi Mostić predsjednica UO Telemach fondacije i članica Uprave Telemach BH.

Organizatori pozivaju građane i građanke da se pridruže dešavanjima u sklopu festivala, da posjete umjetnike koji na četiri lokacije u gradu slikaju murale, te da učestvuju u bogatom programu koji se ovih dana dešava u gradu Mostaru.