Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Misterija je kako mi mozemo ovoliko trpiti ovu vlast.
Hawking je dosao do granica spoznaje,jednostavno nema dalje,pa je normalno da se vraca na pitanje "Zena":D,jer Aristotlel je davno objasnio "sto vise spoznajem zivot,i sto vise o njemu znam,sve mi je manje jasan" Najopasniji su oni koji zapravo ne znaju nista,a ubjedjeni su da znaju sve.
Komentar na mjestu :)
@big.muzzy Zato i rekoh u "izlaganju" da je cilj postići konstantu (ili ti kontinuitet), a baš i cilju prevazilaženja nedorečenosti i kontradiktornosti koje proizilaze iz različitog pristupa "fenomenu". Kad se uspostavi konstanta (redovito sprovođenje trećg Njutnovog zakona - akcija-reakcija) on/ona postaje prisutna u svakoj dimenziji, pa i u cetvrtoj (prostor-vrijeme).
-"Kad se vratimo u 1985. uništiću vremeplov, Marty. I počet ću proučavati najveći misteriji univerzuma!" -"Koji?" -"Žene!!"
Pa i nisu misterij, mislim ako se uspostavi konstanta. Onda se manje-više svodi se na treći Njutnov zakon. "Svakom djelovanju (akciji) suprotstavlja se po intenzitetu jednako i suprotno usmjereno djelovanje (reakcija). Djelovanje dvaju tijela jednog na drugo jednako je i suprotno usmjereno." F1 = - F2 Dakle kad se usmjeri organ X na organ Y dolazi do uzročno-posljedičnog (akcija-reakcija) kretanja, a sve u u cilju ostvarenja konstante i u tome je sva suština "misterija".
Slusaj Scepane Jastrebovicu da ti kazem vako. Sve zene su kurve i svi muslimani su teroristi. To je sve sto treba da znas a mozda ti je i to previse.
I meni su žene bile misterija dok neki dan nisam vidio ciganku u parku kako stojeći piša.
možda postavi konačno teoriju zlatnih kašika
Lik koji krade tuđe ideje i onda ih pretvara u teorije, a da ne pričam o tome kako je obični ateistički mizantrop
a ti bi se svaki dan Bogu zahvaljivao jer imaš bolest motornih neurona
Kako me ba skenira začas :-D Garant si nadaren "slučajnom evolucijom" da imaš skenere u očima.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pitali ga jedne prilike"gospodine Hawking,šta mislite o raju?" odgovor:"to je priča za malu djecu"
Dajte mu povaditi tih par donjih zuba,ubiše sirota čovjeka.
@mirsada ma ni po zuba,imam klapne ili ti ga dva grifa,perem zube i zviždućem
Veliki naucnik. Steta zbog ovog fizickog mu stanja u kojem se nalazi . Da je jos 100% zdrav nebo bi mu bilo granica
E pa nas necete nikad razumjet ja bili doktori fizike ja komunalci.
ne treba se zamarati
Hawking nije legenda, nego naučnik, pride ateista, dakle, zdravog razuma. Film o njemu nije nečemu, ako ćemo iskreno, bolje pogledati dokumentarce o njemu.
NezavisnoSvoj Pametnom išaret dovoljan.
Nezavisni, zvučiš kao filozof, nije loše. ;-)
hvala na komplimentu, profesoru Hawking :)))
Dokazano je da su najinteligentniji ljudi,najmanje intelektualni snobovi,i da su najlaksi za dijalog,Hawking to potvrdjuje.