U pohodu na treći rekord
0

VIDEO / Slaviša Pajkić se želi "napuniti" na trafostanici od milion volti

Sarajevo-x.com
Slaviša Pajkić
Slaviša Pajkić
Slaviša Pajkić iz Požarevca s razlogom nosi nadimak "čovjek baterija". Njemu struja ne može ništa. Kroz svoje tijelo proveo je 20.000 volti, dva puta se upisao u Guinnesovu knjigu rekorda i sada namjerava po treći put postati rekorder. Želja mu je da naprave trafostanicu od milion volti na kojoj će se "napuniti", a zatim, poput lasera, bežično prenijeti struju.

Pajkić, kojeg zovu i "Biba struja" 1983. godine proveo je kroz svoje tijelo 20.000 volti, a 2003. godine je zagrijao vodu u kojoj je držao uronjena dva metalna štapa, te se po drugi put upisao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Svoj dar Pajkić je otkrio u ranoj mladosti i od tada, pa sve do danas, iskušava granice svoje izdržljivosti. Mnogo puta do sada gostovao je u emisijama na skoro svim regionalnim televizijama, o njemu su pisali brojni mediji, jer je on fenomen koji svojim sposobnostima zabavlja, ali što je još bitnije, kako tvrdi, liječi ljude.

U brojnim zemljama svijeta Pajkić je održavao showove. Oduvijek je isticao da se ne boji struje i da je kontroliše. Namjerava uskoro da se i treći put upiše u Guinnessovu knjigu rekorda. Želi da mu naprave trafostanicu od milion volti, na koji će se "napuniti" i bežično prenijeti struju.