Medicinsko čudo
0

FOTO / Sestre dijele isti mozak i gledaju očima one druge

Sarajevo-x.com
Tatiana i Krista
Tatiana i Krista
Sijamske bliznakinje Krista i Tatiana spojene su glavama i dijele isti mozak. Međutim, ono što je zapanjilo medicinske stručnjake jeste činjenica da Tatiana vidi kroz Kristinine oči i obratno…

Četverogodišnje bliznakinje iz Kanade spojene su talamusom, dijelom mozga koji šalje fizičke nadražaje i motorne fukcije do moždane kore. Na taj način sestre mogu jedna drugoj 'slušati' misli ili gledati očima one druge.

Tu njihovu sposobnost otkrila je majka Felicia Simms.

"Dok se igraju, jedna od njih zgrabi predmet koji se nalazi na strani njene sestre. Sa sigurnošću zna gdje je predmet, iako ga iz svoje pozicije ne može vidjeti. Zaista je predivno gledati ih kako se igraju i gledaju očima one druge. Također, čini se da osjećaju emocije one druge", istakla je majka, prenosi Daily Mail.

Naime, kada se jedna djevojčica povrijedi i druga osjeća bol, ili kada golicate Tatianu, smijat će se i Krista.

Inače, obje djevojčice su pod stalnim ljekarskim nadzorom.

Tatiana i Krista s bakom i djedom
Tatiana i Krista s bakom i djedom
Dječji neurohirurg Doug Cochran, koji prati zdravstveno stanje djevojčica još od njihovog rođenja, također je potvrdio da one mogu gledati očima one druge.

Sestre se savršeno slažu, iako je jedna dosta razvijenija od druge. Krista želi uvijek biti vođa, te Tatiana uvijek mora pratiti svoju sestru.

Razdvajanje Kriste i Tatiane je nemoguće jer djele jedan mozak i svaki pokušaj razdvajanja bio bi koban.