Dubai
0

Šest godina zatvora zbog seksa na plaži

Sarajevo-x.com
Jedna poslovna žena iz Velike Britanije mora provesti šest godina u zatvoru, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer je navodno u pijanom stanju uhvaćena u seksu na plaži u Dubaiju.

Michelle Palmer, menadžerica jedve izdavačke kuće, uhapšena je nakon što je policajac uhvatio nju i jednog britanskog turista u kompromitirajućem položaju na plaži Jumeirah u Dubaiju.

Budući da se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima upuštanje u izvanbračne seksualne odnose smatra krivičnim djelom, protiv 30-godišnje turistkinje je podignuta optužnica zbog seksa izvan braka, neprimjerenog ponašanja u javnosti, koje uključuje i pretjerivanje u alkoholu, ali i napada na službenika policije.

Britanka je za novine Sun otkrila kako se boji da će upravo ona "poslužiti kao primjer" svim strancima koji odluče posjetiti Dubai, te će vlasti u Dubaiju upravo preko nje svima poslati poruku da se strogi zakoni koji tamo važe moraju poštivati.

Nesretnim Britancima prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca do šest godina, koju bi morali odslužiti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Palmer je prošlog petka navodno pila šampanjac tokom druženja s kolegama, a zatim je otišla u šetnju plažom s prijateljem jednog kolege. Kada ih je policajac uhvatio usred seksa, pustio ih je uz upozorenje. Međutim, kasnije je britanski par ponovo uhvaćen u istoj pozi i na kraju su uhapšeni. Britanka je navodno tokom hapšenja bila veoma agresivna.

U Dubaiju ima mnoštvo luksuznih hotela, te je omiljena destinacija mnogih turista sa Zapada. Iako je alkohol dostupan u hotelskim barovima, zakonom je kažnjivo piti alkohol u javnosti ili se pojaviti u javnosti u alkoholiziranom stanju.