Nakon ulijetanja auta u kuću
0

Sat vremena ležali prikliješteni za krevet

Sarajevo-x.com
Foto: CNN
Foto: CNN
Dok im je tečnost iz motora curila na lice, a auto ih je svojom težinom prikliještilo za krevet, dvoje studenata iz Nevade trudilo se da ostane mirno nakon što im je pijani vozač uletio u kući, prekidajući im san, prenosi CNN ovu interesantnu priču.

Kristin Palmer i Trent Wood su spavali u svom domu kada im je prošle sedmice vozač uletio u krevet oko četiri sata poslije ponoći, greškom misleći da je riječ o kući njegove bivše djevojke.

Studenti Univerziteta u Nevadi proveli su skoro sat vremena zakucani između automobila i kreveta dok su se radnici službe za spašavanje borili da ih oslobode.

Igrom slučaja, njih dvoje napustili su mjesto nesreće sa malim ogrebotinama, opekotinama i novim pogledom na život.

"Kada doživite takvu stvar više ne postoje granice, možeš probati sve što želiš. Osjećamo se kao da živimo sa nekom svrhom, da nam je predodređeno da živimo", rekao je Wood, prenosi CNN.

Vlasti su rekle da je vozač bio pijan i da je greškom mislio da je to kuća njegove bivše djevojke i novog momka.

Eric Croos je optužen za vožnju pod utjecajem alkohola, napad smrtonosnim oružjem, krađu vozila, vožnju bez vozačke dozvole i nemarnu vožnju.

Woods nije mogao shvatiti šta se dešava nakon što se naglo probudio.

"Mislio sam da se krov srušio zbog zemljotresa, jer je kuća stara", rekao je Woods. Nakon toga je njegova djevojka počela vrištati, a on je vidio dijelove automobila shvativši o čemu se radi.

On je rekao da je vidio gumu i da mu je bilo teško shvatiti da se na njemu nalazi automobil.

"Djevojka je vrištala jer se nije mogla pomjeriti. Ja sam mogao micati ruke i vrat, a ona ništa", rekao je Woods.

Nakon 42 minute, spasioci su uspjeli podići vozilo.

"Kada su podigli auto i kada mi je krv ponovo procirkulisala kroz noge, to je bio vjerovatno najsretniji momenat u mom život. Nisam paralizovan", povikao je Woods.