Predsjednik s kompleksom
0

Sarkozy želi biti viši i za govornicama

Sarajevo-x.com
Teško je biti autoritet i miljenik javnosti ukoliko ste iskompleksirani kao francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. Posebno kad se nalazite u društvu visokog i privlačnog Baracka Obame, piše Daily Mail.

Naime, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji je i u cipelama s debelim potplatama visok samo 165 centimetara, čest je predmet podsmijeha posebno otkad je javnost primijetila da Sarkozy na sve načine pokušava da prikrije svoju stvarnu visinu.

Na službenim prijemima penje se na prste da bi izgledao viši pored supruge, manekenke Carle Bruni, te nosi cipele s 5-6 centimetara visokim potplatama. No, ono što je francuski predsjednik uradio na proslavi obilježavanja 'Dana D' nasmijalo je mnoge.

Prilikom govora na svečanosti Sarkozy je iza govornice imao i malu pomoć, drveni stalak visine nekih 15-ak centimetara pa je tako barem približno izgledao kao Obama, britanski premijer Gordon Brown, ili princ Charles koji su tog dana također govorili za istom govornicom.

Sarkozyja često upoređuju i sa najslavnijim francuskim vođom svih vremena, Napoleonom Bonaparteom koji je prema nekim zapisima bio visok tek 157 cm, no prava istina je, piše Daily Mail, da je Napoleon bio visok 170 cm, kako je kasnije dokazano.Tako Nicolas Sarkozy ipak ostaje najmanji državnik kojeg je Francuska ikad imala.

Barack Obama, princ Charles, Gordon Brown, kanadski premijer Stephen Harper i Nicolas Sarkozy