Zanimljivosti
1

Samo u Americi: Muškarac dlakava leđa pretvorio u izvor zarade

Klix.ba
Mike Wolfe (Foto: Facebook)
Mike Wolf je primjer kako najbolje iskoristiti ono čime raspolažemo. Amerikanac je svoja dlakava leđa iskoristio za pokretanja biznisa. Naime, svi zainteresovani za novac mogu naručiti čestitku ili neku drugu "dlakavu" umjetninu.

Kako prenose američki mediji, Wolfe je još od puberteta patio zbog dlakavih leđa, što mu je predstavljalo veliko psihičko opterećenje.

"Nisam imao samopouzdanje skinuti se na plaži, ni zbog djevojaka, mislio sam da sam im zbog dlakavih leđa previše gadan", rekao je 35-godišnjak.

Tokom jednog pijanstva, jedan prijatelj je mašinom za brijanje njegove dlake oblikovao da izgledaju poput američke zastave. Nakon pozitivnih reakcija na društvenim mrežama, sinula mu je ideja: napraviti web stranicu pomoću koje bi zarađivao novac tako što bi obrijao leđa u oblike za koje su ljudi zainteresovani.

A ti zahtjevi imaju svoju cijenu.

"S obzirom na to da između dvije narudžbe moram čekati mjesec dana kako bih imao dovoljno dlaka za sljedeću, moje usluge i nisu najjeftinije. Cijenu određujemo na osnovu veličine i kompleksnosti traženog motiva", rekao je Wolfe, istaknuvši da se cijene kreću između 150 i 200 dolara.

"Nije loše", rekli bi mnogi.