Zanimljivosti
0

SAD: Vozačica spasila 20 djece iz školskog autobusa u plamenu

Klix.ba
Prije nego što su vatrogasci uspjeli stići na mjesto događaja, hrabra vozačica školskog autobusa iz plamena je uspješno izvukla 20 školaraca i odvela ih na sigurno.

Školski autobus kojim je upravljala Reneita Smith, a u kojem se nalazilo 20 djece, zapalio se na putu do Glen Arden osnovne škole u Marylandu.

Reneita je, nakon što je vatra počela gutati autobus, uspješno evakuisala sve malene putnike i odvela ih na sigurnu udaljenost od plamtećeg vozila, rizikujući pritom i sopstveni život.

Svjedok događaja fotografisao je hrabru vozačicu, kao i autobus, objavio na društvenim mrežama te javno zahvalio Reneiti za njen nesebični i hrabri poduhvat.

Svjedok je izjavio kako je Reneita evakuisala jedno po jedno dijete, a onda se vratila nazad u autobus kako bi za svaki slučaj provjerila da neko nije ostao.

Vatrogasci su po dolasku na mjesto nesreće ugasili vatru i izjavili su kako je Reneita reagovala na zaista impresivan način.

"Zahvalni smo za njeno umijeće da u takvoj situaciji djeluje tako smireno i hrabro te spasi od povreda 20 djece. Vatra se brzo širila i sreća je što niko nije povrijeđen", rekao je Mark Brady, glasnogovornik vatrogasne službe.