Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i sace ga prodat na ebay-u za 1.26 miliona dolara
@Enko27 Kao prvo zamolio bih te da ubuduce moj nick pises ispravno a ne onako kako si napisao. Ako mogu ja tebe postovati kao osobu, pisati smirenim tonom bez naglasavanja rijeci odnosno vike (pisanje velikim slovima) i pisati tvoj nick/ime kako treba onda to ocekujem i od tebe. Dalje, Senahid Halilovic je napisao/izdao pravopis odmah posle rata. To je izdanje dosad imalo nekoliko dopuna i ispravki ali u sustini to je to. Koliko znam, taj pravopis se koristi u osnovnim i srednjim skolama znaci odmah da je prihvaceno i odobreno, cak sam i ja prije nekoliko godina koristio u srednjoj skoli. Ko je napisao i taj rjecnik odakle kupis te rijeci?! Ko je njega ovlastio?! Sam si na sebe privukao paznju kada si pojedine rijeci pisao velikim slovima, sto se smatra nekulturnim ponasanjem na internetu, pa pored pravopisa bosanskog jezika preporucio bih ti i nesto vezano za bonton - kako opci tako i bonton za internet.
@GentlmanN Rijec OBADVOJE se koristi u sljedecim jezicima: bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom i svim njihovim kombinacijama kao na primjer srpsko-hrvatski, ili hrvatsko-srpski itd. Naveo sam ti primjer iz Rijecnika srpskohrvatskog knjizevnog jezika.(1990 godine) Dakle u cemu je problem. U sljedecem. Tko i kada je TEBE ovlastio (zajedno sa NN Halilovicem da PROPISUJETE koje su rijeci DOPUSTENE a koje NEDOPUSTENE u bilo kojem od navedenih jezika. Ne znam ni za jednu USTANOVU u Bosni i Hercegovini koje je dala DOPUSTENJE vama (i bilo kome drugom) da PROPISUJETE pravila (knjizevnog) bosanskog jezika. Ako imate dopustenje onda MOLIM vas da navedete TKOJA ustanova i pod kojim administrativin brojem je DONIJELA takvu odluku. 27 NE ZNACE godine, i kakve to veze ima citati iz necijeg nicka godine. Taj cin POKAZUJE da volis donositi apriorne zakljucke na osnovu NICEGA (da ne kazem NICKE-a)..
Ma ovo je Hamzin mali.. jes narastao mashala
hahahaha joj tetovaza ko da je na skeneriji kod cere radila, kdo cere maloga hahahahahaha
Pricaj ti koji god hoces jezik, meni je svejedno - mozes slovenski ako znas. Samo nemoj da tvrdis i nameces da je nesto iz tog jezika pravilno i u nasem jeziku. I zaista ne znam zasto na svakoj 2-3 temi se mora povuci pitanje nacionalnosti i bilo kakve diskriminacije ( u ovom slucaju otvorenog nepriznavanja bosanskog jezika) ... zar je ovo nase drustvo na tako zavidnom stepenu razvijenosti da ne moze normalno komunicirati bez vrijedjanja
@Enko27 Smijesan si momak i ako ovo 27 u tvom nicku predstavlja tvoje godine onda zaista ne znam kako mozes sa toliko godina tako razmisljati. Niko ovdje nikome ne brani da koristi jezik koji hoce, medjutim ukoliko zivis trajno u nekoj zemlji onda ako nista od postovanja prema istoj, ili sebi, pricaj/pisi jezikom koji se govori u toj zemlji. Govoris o srpskohrvatskom jeziku koji ne postoji, postoji hrvatski jezik i srpski jezik koji se koriste u Hrvatskoj i Srbiji. Iako su skoro identicni, oni se i razlikuju pa svaka zemlja nastoji da cuva svoju tradiciju, obicaju i JEZIK. Bosanski jezik se uvijek razlikovao od hrvatskog i srpskog. Ne znam pravopis ta dva jezika, medjutim siguran sam da ne koriste rijec OBADVOJE....uostalom nije to toliko bitno, neko ti je samo skrenuo paznju da je to pogresno u bosanskom jeziku - radi tebe, kako bi bolje poznavao svoj jezik a ne radi nekog drugog.
popravka ......PROIZLAZI jeste, da svi..........
@GentlemaN Ti si JEDINO dokazao da ja NE PISEM tvojim \"bosanskim\" jezikom, kojeg si TI zajedno sa Seferom (?), Safetom (?), Andrijan Monk (?) Halilovicem PROPISAO za \"sve bosance\", mame im ga nabijem ako te NE POSLUSAJU i napisu nesto sto TI NE DOZVOLJAVAS. Jer JEDINO pravilo koje iz tvoga pisanja PROZLAZI da svi na ovom portalu MORAJU pisati tvojim i Halilovicevim \"bosanskim\", a da NISTA drugo nije dozvoljeno ni pomisliti a kamo li napisati. Koliko ja poznajem i bosanski ustav i bosance kao ljude ONI niposto NE ZABRANJUJU druge jezike, pa ni srpskohrvatski, ili ako ti je to NACIONALNO draze srpski i hrvatski (gluho ne bilo, vlaski jezici). I jos nesto TKO si i TKO je Halilovic, da propisujete bosancima PRAVILNO pisanje, ko vas je ovlastio.
@Ateisto ODLICNO, tako reci IZVRSNO NE POZNAJES islam i muslimane. Jer AKO bi neki musliman BILO STO htjeo da ugleda na listu, onda to NE BI bila slika Muhammedova (ni u kojem slucaju), vec eventulano neko aje (recenica) iz Kur\'ana.
Svako vidi ono sto mu odgovara, katolici Isusa, muslimani bi vidjeli Muhameda i tako dalje...
kaze ucitelj ucenicima:\"isus se nalazi svuda oko nas,u sumi u zraku,vodi,kucama,planinama..bla bla...\" na to ce perica:\"a jel se nalazi u podrumu mog komsije!?\" kaze ucitelj:\"pa naravno\" kaze perica:\"e ku.ac,moj komsija nema podrum...\"
Jao za Boga miloga sta ovi ljudi nece sve lupiti... Boze sacuvaj.. Naprosto mi je muka od ovakvih \"vijesti\" :bljuv:
ona vidjela isusa ovi lennona hahahaha jbo te gdje nece vidjet isusa i mariju sve...od lista kod krova kozje supe
someone was smoking crack1