U Zenici
67

Proljetnim kupanjem u rijeci Bosni završena ovogodišnja Čimburijada

Piše: E. M.
Program zeničke Čimburijade završen je podjelom čimbura od 1.500 jaja te prvim proljetnim kupanjem Zeničana Zijada Zahirovića i Hamida Begovca u rijeci Bosni.

U poslijepodnevnim satima zeničku Čimburadiju na Kamberovića polju posjetilo je više hiljada posjetilaca iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona koji su danas došli u Zenicu kako bi probali čimbur zeničkog ugostitelja Rasima Salčinovića. Porcija čimbura od 1.500 jaja brzo je podijeljena prisutnima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Tradicionalno proljetno kupanje, kako bi nastavio tradiciju Zeničanina Emilijana Kneževića, i ove godine obavio je Zijad Zahirović zajedno sa sugrađaninom Hamidom Begovcem. Oni su, noseći vijenac u rukama, zaplivali u rijeci Bosni te na taj način odali počast svim svojim prijateljima koji su u njoj izgubili živote, ali i drugim dragim ljudima Zenice kojih se svi rado prisjećaju.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Učesnicima 11. međunarodne manifestacije Bosna Rafting "Proljeće 2019" podijeljene su zahvalnice, a u sklopu današnjeg događaja održan je i satanak privrednika, promotivne aktivnosti nevladinih sektora, partnera i prijatelja Čimburijade.