Izrazio veliku zahvalnost
2

Rade Šerbedžija u Zenici dobio pozlaćeni medaljon Kulina bana

E. M.
(Foto: Klix.ba)
Istaknuti svjetski glumac Rade Šerbedžija već mjesec dana boravi u Zenici gdje učestvuje u snimanju filma "Paviljon" Dine Mustafića, a bio je i gost zeničkog Foruma građana koji su mu uručili pozlaćeni medaljon.

Uvijek rado viđeni glumac Rade Šerbedžija jučer je imao priliku u pauzi tokom snimanja filma prošetati Zenicom, ali biti i gost Foruma građana Zenice koji su ga na poseban način ugostili u Zenici.

Iz Foruma građana Zenice su kazali da im je bila velika čast što su imali priliku ugostiti Šerbedžiju i pokazati mu značajne historijske lokacije i spomenike koji se nalaze u Zenici, a čije su replike smještene u Parku Kulin bana kod stadiona Bilino Polje i neposrednoj blizini hotela Internacional gdje je bilo upriličeno snimanje filma "Paviljon".

Šerbedžija već mjesec dana boravi u hotelu Zenica gdje se rado fotografisao i razgovarao sa brojnim posjetiocima, a sve je to jučer uradio in a ulicama Zenice dok su slučajni prolaznici željeli iskoristiti priliku i napraviti zajedničku fotografiju.

Prilikom posjete parku Šerbedžiji je uručen pozlaćeni medaljon Kulin ban za doprinos u afirmaciji Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

"Ovo najviše priznanje Foruma građana Zenice utemeljeno je 2003. godine povodom obilježavanja 800. godišnjice Bilinopoljske izjave, a Šerbedžiji smo ga dodijelili prilikom posjete parku Kulin bana", kazali su iz FGZ.

Priznanje mu je dodjelio predsjednik foruma Mirsad Mujkić, a nakon ovog čina upriličeno je druženje Rade Šerbedžije sa članovima Foruma građana Zenice.