Kraljevske intrige
17

Procurili dijelovi intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey

Klix.ba
Dugo očekivani intervju Oprah Winfrey s princom Harryjem i njegovom suprugom Meghan Markle u Sjedinjenim Američkim Državama bit će emitiran 7. marta.

U dva najavna klipa, koje je objavio CBS, vojvoda od Sussexa povukao je paralele između onoga što je prolazila njegova majka - pokojna princeza Diana i onoga što su prolazili njegova supruga i on prije nego što su odlučili odstupiti od kraljevskih dužnosti. Rekao je kako se “bojao da se historija ponavlja".

Na snimcima Oprah pita vojvotkinju da li je postojala "prijelomna tačka", da li je šutjela, bila ušutkana..., ali odgovora nema u najavnim klipovima, prenosi BBC.

Za sada nije poznato kada će Oprin intervju s Meghan i Harryjem, CBS Primetime Special, prikazivati u Velikoj Britaniji.

U intervjuu Meghan govori o braku, majčinstvu, kraljevskom životu i kako se nosi s "intenzivnim pritiskom javnosti", navode iz CBS-a.

Harryjeva pokojna majka Diana, princeza od Walesa, godinu prije pogibije u Parizu 1997. godine odrekla se titule kraljevskog visočanstva, nakon razvoda od princa od Walesa.

Govoreći o tome, princ Harry u intervjuu je kazao kako “ne može zamisliti kako je njegovoj majci bilo samoj prolaziti kroz proces svih tih godina”.

“Za nas dvoje bilo nevjerovatno teško, ali barem smo imali jedno drugo”, poručio je, ali je kazao da mu je sada laknulo.