Orangutan i pas se ne razdvajaju
1

FOTO / Prava prijateljstva su rijetka, a ovo se još rjeđe viđa

Sarajevo-x.com
Oni čine nevjerovatan dvojac. No, nakon susreta u rezervatu za ugrožene životinje Suryia orangutan i jedan pas su postali nerazdvojni. Nedavno je čak i objavljena slikovnica u kojoj je prikazano njihovo prijateljstvo.

Naime, slikovnica je objavljena pod nazivom "Suryia i Roscoe", a u njoj su fotografije ove dvije životinje iz rezervata divljih životinja gdje su se i sreli.

Na jednoj fotografiji tvrdoglavi Roscoe odbija jesti banane koje mu nudi njegov prijatelj, dok na drugoj Suryia u prsluku bdije nad Roscoe dok on pliva. Na nekim fotografijama ove dvije životinje ostavljaju utisak kao da su na odmoru, kao da šetaju i poziraju.

Prijatelji su zaokupirali pažnju medija širom svijeta, a pojavili su se i u časopisu National Geographic, u Oprah Winfrey Showu i Ellen DeGeneres koji se prikazuje u SAD-u.

Suryia i Roscoe su se upoznali prije četiri godine kada je Roscoe slijedio uposlenike Instituta za ugrožene i rijetke vrste u Myrtle Beachu dok su se vraćali kući.

Dr. Bhagavan Antle, osnivač rezervata je rekao kako je "Roscoe izgledao stvarno mršavo i malo pogubljeno, pa smo se brinuli o njemu". Uposlenici rezervata su ispričali kako su se životinje sprijateljile čim su se vidjele.

"Psi se obično boje primata, ali ovdje to nije bio slučaj. Na početku smo nazvali nekoliko brojeva da vidimo je li se Roscoe izgubio i da li možda možemo pronaći njegovog vlasnika. No, kako se niko nije javio mi smo ga zadržali", rekao je Antle, piše Daily Mail.