Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ni meni ovo uopce nije problem, sem sto je frajer puno pametniji od njegovog sefa jer je uspio naci nekog ko ce isti posao uraditi puno kvalitetnije i za mnogo manje para. Ja bih ga unaprijedio i dao mu menadzersku funkciju u firmi.
Jest da je to prevara, ali moramo priznati da je DOBRA prevara. :) Lik je imao posao i posteno placao drugima da rade umjesto njega, za njegove pare. Sve u svemu, firma na kraju ima gotov proizvod za koji i daje platu njemu, a kako je on dosao do toga to je vec druga prica. :)
Pa sve ideje i organizacija je bila njegova, Kinezi su radili samo rutinski posao. Ali za njegove napuhane nesposobne kolege to je bila prevara. A dok je to isto radio njihov idol Stevica Jobs, čak je ideje pokrao, e onda je to bio genije.
eto nije samo da u bosni mozes kroz nikakav rad i lopovluk doci do zarade preko ledja sirotinje :D
Ha ha, fakat kralj..
Tip je uredno zavrsavao posao, šef je bio zadovoljan ocigledno jer mu je dao toliku platu u prvom planu, firma vjerojatno dobro poslovala na racun njegovih zasluga. Onda je tip poceo dobivati titule najboljeg uposlenika, mozda i premije, sef ga pazio itd. tada se ukljucuju druge kolege koje su osjetile ugrozenost i nestabilnost i vjerovatno samo na osnovu njihove inicijative je i pokrenuta provjera jer je apsurdno i zamisliti da bi bilo kakav sef bilo koje kompanije ispitivao svog najboljeg radnika, od kojeg ima najvise prihoda. I to je sva filozofija, ugrozene kolege, sto bismo rekli cinkarosi i oportunisti. Medjutim, to nije nista cudno, sasvim prirodni zivotinjski instinkti, kao kad jednog muzjaka zenke hoce, ovi drugi se svi pocnu klati s njim. Svako brani svoj teritorij. Zakon jacega a ne pametnijeg.
Čovjek je genijalac.
Pa i kod nas prave Pradine cipele koje kostaju 3000 dolara a plata radnika 450 maraka.Treba ovako i Bosance upregnuti kao i Kineze da rade za 4 stoje da bi nas Bob mogao kupiti vilu od par milioncica u suncanoj Kaliforniji i tagovati fotkice na Facebook,chatati...Zato je dobro biti Amerikanac. Kao sto rece ovaj iznad Aferim,moze mu se.Ja isto podrzavam ovaj vid robovlasnistva.
Ne znam sta je vama ovdje pozitivno.Ovaj covjek nije radio nikako ili niste procitali clanak.Po cijeli dan surfao i uzimao 200.000 dolara.Nadam se da ce ga nogirati a firma zaposliti 5 timova u Kini.Pa ko radi nek i zaradi.
Znas li kolika je plata programera u Kini 252 $ a Amer uzima 250.000.Bas posteno zar ne.Sta se onda bunite kad vam dodju stranci pa radite za sicu.Nema zemlje sa vise crkvi i dzamija po kvadratnom metru a vise s.m.e.c.a i l.e.z.i.h.lj.e.b.o.v.i.c.a od ljudi. P.S.Svi smo mi Deen......
kakav dobar primjer outsourcinga od kojeg imas koristi Covjek je zasluzio napredak jer sad sigurno zna kako srezati troskove u kompaniji
Sad če firma organizovat kineze a ostale otpustit
jesam ja konj kad ovo vidim.
LEGENDA
On d.r.k.a.o dok je sirotinja radila za obrok.Cije je ime na proizvodu,pa Amera.Kineska firma ne moze nista od uradjenog staviti u portfolio.Moralno ovo je dron cista ekploatacija sirotinje,poslovno ovo je cak sta vise pozeljno.Takav vakat.
pravi menadžer, svaka cast.
Pa i nije prevara.