Duel dvojice najmoćnijih Rusa
0

VIDEO / Pogledajte kako Medvedev i Putin igraju badminton

Sarajevo-x.com
U videu koji je objavio Kremlin, ruski predsjednik Dimitry Medvedev je pokazao svoju strast prema badmintonu, nakon čega je odigrao meč sa premijerom Vladimirom Putinom, piše Telegraph.

Medvedev je otkrio svoju strast i ljubav prema badmintonu u kratkom videu koji je objavljen na stranici ruskog parlamenta.

On je izrazio želju da se badminton uključi u nacionalni kurikulum. Medvedev je pred kamerom rekao da se ne radi samo o sportu. Onaj ko uspješno igra badminton, sposoban je brzo donositi odluke, smatra Medvedev.

Predsjednik i premijer su igrali meč u kojem su pokazali svoju "blažu" stranu.

Iako su igrali badminton jedan protiv drugog, oni nisu protivnici u političkom životu. Medvedev je ranije odustao od nove kadnidature za ruskog predsjednika što je omogućilo Putinu da postane kandidat Ujedinjene Rusije za predsjedničke izbore koji će se održati u martu 2012. godine.

Ovo se čini kao dogovor dva političara koji su ujedno i dva najmoćnija čovjeka u Rusiji. Medvedev je izbjegao suočavanje s Putinom na predsjedničkim izborima 2012. godine, te će se najvjerovatnije kandidovati za Putinovu trenutnu poziciju premijera.