Čovjek koji posjeduje sve
0

Podvodni avion - nova 'igračka' Richarda Bransona

Sarajevo-x.com
Britanski milijarder Richard Branson već posjeduje vlastitu avionsku kompaniju, izdavačku kuću, nekoliko luksuznih restorana, otok Karipskog otočja..., a danas je predstavio i svoju najnoviju igračku – podvodni avion.

Sa preko 470.000 eura vrijednim podvodnim avion, nazvanim Necker Nymph Branson planira isražiti dubine veće od 10.000 metara, a u njegovog podvodnog zmaja mogu stati dva pilota i dva putnika.

Podvodni avion će biti smješten na njegovom luksuznom otoku Necker, a Branson će svojim posjetiteljima omogućuti putovanje kojim će otkrivati olupine drvenih brodova, 'plivati' s delfinima ili pratiti kitove.

Richard Branson
Richard Branson

No, naravno taj jedinstveni doživljaj će koštati. Avion Necker Nymph se može iznajmiti za 17.000 eura sedmično, ali naravno nakon što platite preko 63.000 eura za sedam noćenja u luksuznom katamaranu, Necker Belle.

Inače, podvodni avion projektovao je Graham Hawkes, šef kopmanije 'Hawkes Ocean Technologies', a Bransonov podvodni avion je jedinstven takve vrste.

"Necker Nymph se razlikuje od svih ostalih podvodnih plovila jer je posebno dizajniran za ronjenje na velikim dubinama i to u tropskim vodama. Ima takvu fleksibilnost da jednostavno klizi preko grebena, te se bez problema okrene za 360 stepeni“, kazala je Karen Hawkes, marketing menadžer.

Očekuje se da će ovaj podvodni avion biti na otoku Necker do 20 februara, a svi oni koji imaju viška nešto više od 80.000 eura mogu se zaputiti na svoj odmor iz snova. .