Zanimljivosti
0

Panika zbog žene u sumo ringu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kada je žena tokom velikog turnira u sumo hrvanju zakoračila u ring, takmičari i suci počeli su paničiti zbog situacije koju je ta "nepromišljena" osoba mogla napraviti. Ženu su na vrijeme uspjeli odvesti iz sumo ringa, ali njeno prisustvo na tom mjestu moglo je "okaljati" ovaj sport jer je ženama strogo zabranjeno biti u ringu.

Tokom velikog turnira vrlo popularnog sporta u Japanu - sumo hrvanja, žena iz publike krenula je prema sumo ringu i počela se penjati na njega, izvijestio je u petak Reuters.

Zaprepašteni takmičari, gledatelji i suci su odmah krenuli prema njoj kako bi je spriječili jer je ženama strogo zabranjeno prisustvo u ringu. Prema pravilima i tradiciji, sumo ring je svet, a žena bi svojim prisustvom "uprljala" njegovu čistoću.

Ipak, prilikom ovog upada, Japanska sumo organizacija je ocijenila kako žena nije otišla "tako daleko" u ring već se samo popela na njegov početak.

Razlog zbog kojeg se žena popela nije poznat, ali su prisutni vidjeli da je sa sobom nosila nekoliko letaka na kojima je pisalo "Pomozite, zli duhovi".

Ovaj stari sport je vrlo strog kada je riječ o prisustvu žena u ringu pa se za turnir 2001. ozbiljno vijećalo o tome da li žene trebaju predati nagradu i medalju sumo pobjedniku.

Vezani članci