Zanimljivosti
36

Otac napisao listu stvari koje ne može raditi jer ima kćerke

Klix.ba
Foto: Mike Reynolds
Foto: Mike Reynolds
Mike Reynolds je otac dvije kćerke. Dok je čekao u redu sa svojim kćerkicama u McDonaldsu prodavačica ga je pitala žele li igračku za dječaka ili djevojčicu u Happy Mealu. Mike je, na čuđenje prodavačice tražio igračke za dječake. Ova situacija ga je ponukala da napiše listu stvari koje ne može raditi samo zato što ima djevojčice.

"Dajte mi dvije igračke za dječake", rekao je Mike. U svome blogu je ispričao zašto je baš tražio igračke za dječake i pobrojao je stvari koje ne može raditi samo zato što ima djevojčice.

"Igračka za dječaka je bila vjeverica na surf dasci - i moje djevojčice su željele upravo to. Ne sjećam se ni da su pogledale koje su igračke za djevojčice u ponudi jer je vjeverica izgledala baš super. Zbunjeni pogled prodavačice me natjerao na razmišljanje, a svako moje razmišljanje teško da završi sa manje od 300 riječi.

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci, moja supruga i ja smo stalno bili pitani zašto ne planiramo još djece. "Sigurno biste voljeli dobiti jednog dječaka". To je rečenica koju smo čuli nebrojeno puta i od muškaraca i od žena.

Ne, moje djevojčice su apsolutno savršene. Taman nam je, ostaćemo na njih dvije.

Nakon tih par upita (nije baš da se dešavaju svakoga dana, ali ih je zaista mnogo bilo) rekao sam sebi: Trebao bih napraviti 'Listu stvari koje ne mogu uraditi zato što imam samo djevojčice' da vidim da li zaista nešto propuštam.

To je ova lista:

  1. Biti popišan dok mijenjam pelene.
  2. Reći "Zdravo sine, kako si spavao?" bez da izazovem konfuziju.

Tako je lista otprilike počela i imao sam dva dobra primjera i razmišljao sam kako bi treće dijete, dječak, promijenio moj život. Ali to je bilo sve čega sam se sjetio. Ostatak liste je izgledao ovako:

  1. Igrati košarku. Ja to mogu.
  2. Igrati hokej. Mogi i to.
  3. Sjediti na kauču i gledati crtani Spiderman. Ovo sam radio već osam puta.
  4. Nositi plavu odjeću. Plava je naša omiljena boja.
  5. Biti sretan kao nikada do sada. Tako se sada osjećam.
  6. Kupovati igračke u "plavom" dijelu prodavnice. Veoma smo lukavi.
  1. Igrati se autićima. I avionima!"