Umjesto na trpezi
0

Ogromna svinja Piggy-Sue Božić dočekala u blatu

Sarajevo-x.com
Piggy-Sue je mogla da završi na nečijoj božićnoj gozbi kao delikatesa na jelovniku ali to se nije desilo. Umjesto toga ona je proslavila Božić na sebi svojstven način valjajući se u blatu u Upper Huttu na Novom Zelandu. Piggy-Sue je spašena s farme svinja u Cartertonu, nakon tajnog snimanja TVNZ-a koja je objavila uznemiravajuće snimke o tome kako se vodi računa o svinjama na toj farmi.

Ona danas živi u utočištu za životinje u Kaitokeu koje vodi Carolyn Press-McKenzie.

„Desila se velika promjena u životu Piggy-Sue. Prije je bila samo uzbuđena ali danas zaista živi. Mada sam se bojala kako će se prilagoditi na hladne vremenske uvjete, ona mi je dokazala da su moje brige bile neutemeljene i bespotrebne. Često se dešava da izađe iz hambara i uživa u snijegu“, rekla je Carolyn za NZ Herald.

Ova sretna svinja je pronašla u novom domu i najboljeg prijatelja, svinju po imenu Herbie. Njhova gazdarica kaže da je zaista prekrasno gledati ih zajedno kako se igraju.

Na Piggy-Sue je tokom ljeta obraćena posebna pažnja tako da su joj davali mnogo vode i čuvali je da ne izgori na suncu. Carolyn je ponosna na nju i uzbuđena kako se brzo prilagodila na novi život.