Zanimljivosti
36

Odlična ideja: Dizajner napisao CV na omotu čokolade

Klix.ba
Ako želite znati kako da vas potencijalni poslodavac zapazi odgovor ima dizajner Matthew Hirsch, koji je osmislio kako da na originalan način dođe do posla.
On je došao na briljantnu ideju da svoj CV ispiše na omotu čokolade nakon što je primjetio sličnost između svog prezimena i konditorskog brenda Hershey's.

Hirsch je u sklopu ljetne škole dobio zadatak da za sebe napravi promotivni materijal. Odlučio se da redizajnira omot kultne čokoladice ovog brenda.

Tako je na mjestu gdje inače stoje nutritivne vrijednosti proizvoda stavio svoje vještine, a barkod je postao njegov broj telefona.



Hirsch kaže da su reakcije na njegov dizajn bile izvanredne, a fotografije njegovog CV-a na čokoladici brzo su preplavile internet.

"Nakon što sam dobio zadatak da predstavim sebe na originalan način sjetio sam se ideje od Hirschy's čokoladice. Dobro sam razmotrio omot i rekreirao sadržaj da odgovara meni, tako na prednjoj strani ljudi mogu vidjeti moj datum rođenja i broj kilograma, a straga su moje vještine i kontakt podaci", ispričao je Hirsch, prenosi Daily Mail.