Velika Britanija
0

FOTO / Od javnog toaleta načinili svoj dom iz snova

Sarajevo-x.com
Britanski par potrošio je mnogo novca, ali je ipak uspio od javnog toaleta načiniti predivni dom. Njihova kuća nalazi se na samoj obali, a sa prozora se pruža predivan pogled na Sjeverno more.

Gotovo pola stoljeća star toalet, koji se nalazi na plaži u Scarboroughu, Tracy Woodhouse i njen partner Graham Peck pretvorili su u ugodan i topli tom s prekrasnim pogledom na Sjeverno more.

Kuća koju su nazvali Lookout jedva da je prepoznatljiva nakon silnog preuređenja, a par tvrdi kako su je gradili sa mnogo ljubavi.

"Neki ljudi nas zezaju zbog toga. S podsmijehom nam kažu kako smo mi onaj par koji živi u toaletu. No mi sada imamo divnu kuću s pogledom na more, iako je to zapravo nekada bio javni WC", kazala je Woodhouse, prenosi Daily Mail.

Javni toalet, koji je tokom rata bio skladište municije, zatvoren je 1990-ih godina, a posljednjih nekoliko godina tu se nalazio i sezonski kafić.

No, kada je taj objekat prošle godine dat u zakup, Tracey Woodhouse i Graham Peck odlučili su da upravo tu naprave svoj savršeni dom. Uz pomoć lokalnih arhitekata načinili su plan i nešto kasnije od javnog toaleta nastala je kuća iz snova.

"Dobili smo građevinsku dozvolu i odmah krenuli s realizacijom ideje", kazao je par dodajući kako su za izgradnju kuće potršili preko 40.000 eura.

No, ne žale zbog toga. Uspjeli su sve renovirati od temelja do krova, postavili su nove instalacije, uradili izolaciju kuće, te proveli struju. Također u kući u kojoj imaju dvije sobe s pogledom na zaljev, dnevni boravak, kupatilo i kuhinja, uvedeno je i plinsko grijanje, a ispred kuće imaju i vrt.

Nekadašnji javni toalet
Nekadašnji javni toalet
Dok su gradili mnogi su zastajali i pitali da li se tu otvara novi kafić, no bili su veoma iznenađeni kada su čuli da ovaj par zapravo tu gradi svoj dom.

No, kada je kuća završena dobili su i nekoliko ponuda da je prodaju, mada Tracy i Graham i ne pomišljaju na to.