Zanimljivosti
102

Očitale im bukvicu: Dobacivali svojim majkama na ulici misleći da su zgodne djevojke

Piše: M. N.
Žene se suočavaju sa seksualnim uvredama svakodnevno. Dok pojedini muškarci smatraju kako su izjave poput "Maco", "Koko" i slični tome komplimenti, žene to doživljavaju kao uvredu i osjećaju se neugodno u svojoj koži i onome što su obukle.

Peruanska TV ekipa odlučila je napraviti show uživo "Everlast" u kojem će "kazniti" muškarce koji verbalno seksualno napadaju žene.

"Sedam od 10 žena u Limi bude seksualno uvrijeđeno svaki dan. Muškarci smatraju da je to manji prekršaj ili uvreda. Dokažimo im da nisu upravu", kazala je ekipa koja je snimila video i realizirala ovaj show.

Proveli su neko vrijeme na ulici i identifikovali dvojicu muškaraca koji su stalno dobacivali ženama. Pronašli su njihove majke i dogovorili se s njima da im pomognu u ukazivanju na ovaj problem. Majke su se prerušile, stavile perike, našminkale i obukle drugačije nego inače. Potom su krenule u akciju.

Prvi muškarac Renzo dobacio je, ne znajući da je u pitanju njegova majka, "Dobre gaćice". Majka je poludjela, počela ga napadati i ružiti govoreći da se tako ne smije ponašati prema ženama i da ga nije tako odgojila. Na kraju ga je udarila torbicom po glavi. Renzo je inače akademski obrazovan.

U drugom slučaju ženi je dobačeno "Zdravo svinjo". Majka se okomila na svog sina Julia, pljusnula ga nekoliko puta i naružila. Sve vrijeme je tvrdio kako to ne radi i kako joj on ništa nije rekao već momak koji je stajao iza njega.

"Kada vrijeđate ženu pazite da ne uvrijedite vašu majku koju ste do tada poštivali. Više od 10 miliona Peruanki su žrtve ovakvih uvreda. Podijelite ovaj video kako bi osigurali da ova poruka dođe do svih uhoda okolo vas", poručila je ekipa "Everlast" showa.