SAD
0

Novi glupi kriminalci snimili svoj prekršaj

Sarajevo-x.com
Kako bi kaznio dvojicu mladića, koji su gaziranim pićem polijevali djelatnicu fast food restorana, a onda objavili video snimku tog događaja na internetu, sudac se poslužio njihovim 'oružjem'. Natjerao ih je da snime ispriku i postave je na YouTube.

Tinejdžeri su sudjelovali u podvali nazvanoj 'vatra u hodniku', koja je postala vrlo popularna u SAD-u. Zapravo se radi o frazi koju koriste vojnici neposredno prije eksplozije.

Dečki su uzvikivali tu frazu prije nego što su zaposlenicu Taco Bella, Jessicu Ceponis polili litrom gaziranog soka i pobjegli. Kasnije su svoj napad objavili na YouTubeu.

Ali to je bila velika pogreška, jer taj video je poslužio Jessici da im uđe u trag te otkrije njihova imena i telefonske brojeve koristeći njihove Myspace profile.

Šesnaestogodišnji vozač i njegov prijatelj star petnaest godina, optuženi su za napad i zlostavljanje.

Sudac im je naredio da moraju snimiti novi video u kojem će se javno ispričati Jessici. U njemu su prikazani s lisicama kako pokunjeno gledaju u pod.

Osim toga, ispriku su morali predati i napismeno te odraditi 100 sati društveno korisnog rada.

Sudac, tužitelj i obrana koji su dogovorili ovakvu kaznu nadaju se da će ona poslužiti kao primjer.

Isprika se morala objaviti kako bi javnost vidjela da su optuženi snosili posljedice za svoja nedjela,' rekao je odvjetnik Tony Hernandez.