Zanimljivosti
0

Nick Smith ima 21 godinu, a visok je samo 88 centimetara

Klix.ba
Nick Smith iz Atlante u Georgiji ima 21 godinu, a visok je samo 88 centimetara. On je jedna od 100 osoba na svijetu koje imaju rijedak genetski poremećaj posebno patuljastog rasta.

To znači da je Nick jedan od najmanjih ljudi na svijetu, odnosno visine zdravog trogodišnjeg djeteta.

Njegova braća Levi (18) i Travis (24) imaju normalnu visinu.

"Iako je mnogo manji od mene on je i dalje moj stariji brat i tako ga gledam", rekao je Levi.

"Uvijek se šalimo s Nickom kako smo Levi i ja ukrali sve gene za visinu te da je zbog toga on najniži. To je zaista ironično s obzirom na to da su nam svi članovi porodice visoki", dodao je Travis.

Nažalost, ovaj poremećaj ima i negativne posljedice po zdravlje, a podrazumijeva i kraći život. Većina osoba sa ovim poremećajem umre prije 20. godine.

Nevjerovatan dokumentarni film koji je snimio Channel 5 prikazuje Nicka i njegovu proodicu tokom njegovog odlaska na operaciju i oporavka od aneurizme u pokušajima da spasi svoj život.

"Nick je zjenica moga oka. On je tako vesela osoba, voli Spužvu Boba i šarmira sve ljude koje upozna. Uvijek pleše break dance i nasmijava ljude. Iako je mali, ima jake mišiće i može impresionirati žene. Za mene je to kao imati dijete koje nikada nije odraslo, a koja majka to ne bi voljela?", rekla je majka Shelly.

Dokumentarac se zove "1 and 3ft Tall: Extraordinary People".