Ušla u Guinnessovu knjigu rekorda
2
Nepalka se popela na Mont Everest dva puta u 11 dana
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta sve žensko nije u stanju učiniti da se dokopa zaboravljenog mobitela. Moš mislit koliko je to stotina novih poruka za 11 dana. Kaže da će napisat knjigu o tome.
i ja majki odem do granapa 5 puta u 20 minuta i crknem..ali ostane za zvaka
sta je to bila zaboravila?
Ne bi ona majci mrdnula nikud iz kuinje da su vehabije na vlasti u Nepalu, he...he...he
dva put je dva put
Ne moze se ni jedan guzonja popeti na Everest. Ako ti se nesto desi ili skapas od umora, ostave te Sherpe na visini ko zvaku na asfaltu.
Da pojasnim: Sherpe su narod koji zivi visoko u himalajima, a zivot tamo ih je fizioloski promjenio, i oni su genetski sposobniji za zivot i rad na ektremnim visinama od drugih ljudi, njihovo srce je proporcionalno jace i vece nego kod prosjecnog covjeka, a svakim udisajem i izdisajem apsorbuju mnogo vise kisika, i dok je penjanje na mont everest veliki podvig za obicne ljude to je za njih daleko laksi podhvat, i radno mjesto za neke koji kao nosaci pomazu bogatim alpinistima u njihovim podhvatima. Iako je vremenski prozor za penjanje jako kratak (oko 20 dana) neke Sherpe (muskarci) su se penjali i po 3 puta i to bez kiseonicke opreme...
Ove Sherpe su penjanje na mont everest napravile besmislenim... bogate zapadne guzonje treniraju citav zivot, pripremaju se za penjanje dok sherpe idu sa njima, i onda se guzonje kurche kako su se popeli na mont everest, a ne spominju da su sa njima isli pomagaci (sherpe) koji su se i sami popeli, pored toga sto su nosili i hranu, i boce sa kiseonikom za guzonje...
mora da je zaboravila šminku pa se vratila
www.renesansnakraljevstva.com Zamisli... Budi te cvrkut ptica. Izlazis na ulicu i osjetis miris tek pecenog hljeba iz obliznje pekare. Pogledas oko sebe...renesansni grad. Kraljevina Bosna u 1461. godini. Krenes niz ulicu i zacujes skripu tkalackih strojeva. Vidis i izlog kovacke radnje, a u izlogu maceve, sljemove i sjajne oklope pravljene za bosanske vitezove. Na gradskoj trznici vidis ljude kako prodaju razne proizvode, od hrane do luksuznih dobara. Vidjet ces i arenu. Ljudi ispred nje se spremaju da okusaju snage, neki iz licnih razlog, a neki da bi osvojili srca prelijepih dama. Nastavljas dalje i odjednom ispred sebe ugledas velicanstveni dvorac. Vidjet ces strazare koji se trude napraviti mjesta za Bana koji izlazi na veliki gradski trg. Uci ces u obliznju krcmu, i dok ti krcmar sipa pivo ili kafu, razmisljat ces sta da postanes. Pekar, krojac, kovac... General ili Ban. Uvijek mozes postati i razbojnik, uzeti sav novac, i pobjeci sa voljenom.
Bolje da se popela na nesto drugo :D
boteje trebe ova bi se 11 puta na tuki dnevno popela i sve to bez planinarske dozvole