Lijep gest
27

Nakon što je Meghan Markle poklonio ogrlicu od tjestenine, dječak prodaje iste u dobrotvorne svrhe

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Meghan Markle je tokom prve kraljevske turneje dobila brojne poklone, a za vrijeme boravka u Australiji jedan dječak poklonio joj je ogrlicu koju je napravio od tjestenine.

Dok se pozdravljala s građanima Australije Meghan je primjetila dječaka koji je držao natpis "Napravio sam ti ogrlicu". Meghan mu je prišla, a dječak joj je poklonio ogrlicu koju je napravio od tjestenine koju je obojio zlatnom bojom.

Meghan je s osmijehom prihvatila ovaj poklon i odmah stavila ogrlicu oko vrata, a nakon toga su ljudi iz cijelog svijeta pitali šestogodišnjeg Gavina Hazelwooda može li im napraviti kopije ove ogrlice. Dječak je odlučio prodavati ih putem interneta, a novac skupljati u dobrotvorne svrhe.

"Svi su mu rekli kako bi trebao početi prodavati ogrlice, ali Gavin je rekao kako mu zarada nije cilj. Nakon nekoliko dana je rekao da možemo zaraditi na ovim ogrlicama, ali da novac damo u dobrotvorne svrhe", ispričala je dječakova majka Rowan za australijske medije.

Kada je imao dvije godine, Gavinova majka rodila je mrtvorođenče, a dječak kaže da mu je upravo to inspiracija za donaciju novca u dobrotvorne svrhe.

"Želim donirati novac kako bih pomogao ljudima da saznaju zašto bebe umiru i kako to zaustaviti. Moja sestra je preminula u stomaku moje majke kada sam imao dvije godine", rekao je Gavin.

Gavin i njegova majka pokrenuli su web stranicu putem koje prodaju ogrlice od tjestenine za 20 australskih dolara.