Ispovijest starice
0

"Najteže mi je bilo kad sam izgubila nokte"

Sarajevo-x.com
Američka prabaka Lee Redmond kaže da je gubitak noktiju dugih 76 centimetara najdramatičniji događaj njenog života.

Ova 68-godišnjakinja iz Salt Lake Cityja u Utahu, koja je imala najduže nokte na svijetu, a puštala ih je posljednjih 30 godina, izgubila ih je u februaru u saobraćajnoj nesreći.

Prvi put nakon udesa otvoreno je za Sky News progovorila u medijima o gubitku koji će teško prežaliti: "Najtraumatičniji događaj mog života je trenutak kad sam izgubila svoje nokte."

"Stvar koja me muči u vezi s gubitkom noktiju je ta što sam osjećala da su oni postali dio mog identiteta", požalila se nesretna Redmond, koja sad ima nokte duge svega 11,5 centimetara, te kaže da više nema namjeru ponovo ih puštati da rastu.

"Ljudi me pitaju hoću li ih ponovo pustiti, a ja im kažem da neću, jer je to bila jednokratna stvar. Trebalo im je 30 godina da narastu kako bi postali najduži nokti na svijetu, a ja vjerovatno neću živjeti još 30 godina", kaže ova 68-godišnja starica.

"Uvijek sam sve radila s njima, ali sad je mnogo lakše obavljati poslove. Težina je drugačija. Zapravo, osjećam kako mi ruke lete otkad na njima nema tereta."