Zanimljivosti
21

Najoriginalniji načini za dati otkaz: Oni su to ovako uradili

Klix.ba
Ne volite svoj posao, niste zadovoljni plaćom, šef vam ide na živce, jednostavno ne želite više raditi u firmi u kojoj radite i razmišljate o otkazu? Ovo su neki od najoriginalnijih i najluđih načina na koji su ljudi dali otkaz.

Većina vas to svakako neće moći uraditi javno na televiziji kako je to uradila voditeljica na KTVA Charlo Greene, ali njen način odlaska s ove televizije je bio jedan od originalnijih i ekstremniji. "J***ga, dajem otkaz", kazala je Greene, a njena kolegica je uspjela spasiti situaciju i nastavila dalje s programom.

Ova djevojka, Marina Shifrin, je odlučila snimiti video i uz pjesmu i ples poručila svom poslodavcu da više ne želi raditi za njega. Snimak je postavila na YouTube.

U videu je navela kako radi sa super kompaniju koja se bavi produkcijom, ali da u posljednje dvije godine koliko tu radi žrtvuje svoje veze, vrijeme i energiju zbog posla.

"Ali, moj šef jedino brine o kvantitetu i o tome koliko svaki video ima pregleda. Zbog toga sam odlučila snimiti vlastiti video kako bi se fokusirala na sadržaj umjesto brige isključivo o pregledima", poručila je Shifrin i dala otkaz.

Ako vam se ne sviđaju ova dva načina, možda možete potražiti pomoć trubača poput ovog mladića. Joey je pozvao svirače, ušetao u svoju firmu s njima, uručio šefu papir na kojem jasno stoji da daje otkaz, zamolio svirače da još malo sviraju, a potom izašao i odahnuo, rekli bi.

Evo još jednog originalnog načina. Chris Holmes je svojoj bivšoj kompaniji poslao tortu.

"Danas je moj 31. rođendan. Nedavno sam postao otac i sada sam shvatio koliko je život dragocijen i koliko je važno da radim nešto što čine mene i druge ljude sretnima", napisao je Holmes, između ostalog, na torti te dodao da daje otkaz i da kolegama i bivšoj firmi želi sve najbolje.

On je naveo i to da bivše kolege, ukoliko im se sviđa torta, mogu naručiti još i to upravo kod njega, jer je to što će raditi u budućnosti.

No, jedno morate imati na umu, ako niste našli novi posao ili nemate od čega živjeti, dobro razmislite hoćete li dati otkaz, bez obzira koliko vam se ta ideja činila privlačnom.