Zanimljivosti
0

Najniža majka na svijetu čeka treće dijete

Sarajevo-x.com
Stacey Herald, najniža majka na svijetu, uskoro će roditi svoje treće dijete, uprkos upozorenjima ljekara da bi joj trudnoća mogla ozbiljno ugroziti zdravlje.

35-godišnja Amerikanka iz Kentackyja, visoka samo metar i 20 centimetara, ignorisala je savjete ljekara, te sada ima dvoje zdrave djece. Stacey nikada nije narasla do normalne veličine jer pati od osteogenesis imperfecta, oboljenja koje uzrokuje lomljenje kostiju i nerazvijenost pluća.

Stacey i njen muž Will, koji je visok 1,75 metara s nestrpljenjem iščekuju rođenje prinove. Ona ipak priznaje da joj je treća trudnoća 'neugodna' te da je većinu vremena preležala u krevetu. No, uprkos svim preprekama, ona i suprug žele imati još djece. Par se upoznao 2000. godine, dok su zajedno radili u supermarketu, te su očajnički željeli osnovati porodicu.

Kada je prvi put ostala u drugom stanju, doktori su je upozorili da će joj beba, kada poraste u njenom tijelu, slomiti njene organe.

"Cijelog života roditelji su mi govorili da mogu da uradim sve što želim. Ali onda su mi ljekari rekli da ne mogu osnovati porodicu. To me stvarno zaboljelo", kaže ona.

Kćerku Kateri je rodila carskim rezom, a djevojčica će naslijedila njenu bolest te nikada neće porasti do normalne veličine. Par je nastavio živjeti uobičajnim tempom, a dvije godine kasnije rodila je drugu djevojčicu Makayu, dok sada očekuje rođenje dječaka.

"S vremenom postaje sve teže i teže. Trenutno ne mogu zagrliti svoju kćerku. Ipak, sva moja djeca su čudo, oni su mi najljepši poklon", kazala je Stacey, a prenosi Daily Telegraph.