Istraživanje
0

Muškarci bolje raspoznaju dijelove automobila nego svoju anatomiju

Klix.ba
Jedno istraživanje je pokazalo da više muškaracabolje zna šta se dešava ispod haube automobila nego u njihovom vlastitom tijelu.

Devet od deset muškaraca zna locirati štapić za mjerenje nivoa ulja u automobilu, a njih samo polovina zna identificirati ključne dijelove ljudskog tijela. Ono što zabrinjava je činjenica da su neki čak mislili da se ključni dijelovi spolnog sistema nalaze u uhu.

Online ordinacija Lloydspharmacy je pokušala otkriti koliko muškarci znaju o erektilnoj disfunkciji i simptomima spolno prenosivih bolesti. Samo šest posto anketiranih muškaraca je moglo idetifikovati najčešće uzroke erektilne disfunkcije. Jedna trećina muškaraca pogrešno vjeruje da je ona uzrokovana nošenjem uskih pantalona, a njih deset posto da je uzrokuje česta masturbacija.

Od 1.500 anketiranih muškaraca, njih 40 posto nije znalo identifikovati najčešće simptome spolno prenosivih infekcija. Njih 52 posto je znalo locirati ključne dijelove spolnog sistema. Jedan od 12 ispitanih je vjerovao da se oni nalaze u uhu.

Dr. Tom Brett, ekspert za seksualno zdravlje, je rekao: "Želimo da muškarci imaju bolje shvatanje o zdravstvenim problemima vezanim za spolni sistem kako bi mogli smanjiti rizik i kako bi bili u mogućnosti da identificiraju problem prije nego postane ozbiljan. Erektilna disfunkcija pogađa milione ljudi širom svijeta, a uzrokuje je mnogo stvari. Problem je najčešće psihološki, a mogu ga uzrokovati i drugi zdravstveni problemi ili stil života".