Na savjet ljekara
0

Muškarac koji je rodio troje djece uklanja maternicu

Sarajevo-x.com
Thomas Beatie je prvi muškarac koji je ostao u drugom stanju i rodio dijete. On i njegova supruga su postali slavni nakon tog događaja, a sada je izjavio da razmišlja o uklanjanju maternice, prenose strani mediji.

Beatie je rođen kao žena, ali se 2002. godine podvrgnuo operaciji promjene spola i postao muškarac, međutim, zadržao je ženske reproduktivne organe.

Fotografija njega sa bradom i njegove supruge Nancy 2007. godine, kako stoje u zagrljaju dok on drži veliki trudnički stomak, obišla je svijet.

Beatie će se pojaviti u popularnoj emisiji the Doctors i govorit će o iskustvu kao transgender otac. Također će govoriti o svojoj djeci Susan, Austinu i Jansenu koje je rodio, kao i o komplikacijama od hormonalnih terapija koje je uzimao nakon trudnoće sa troje djece.

Muški hormoni koje ima, nisu mu dozvolili da razvije mlijeko, te je njihovu djecu dojila njegova supruga Nancy. Pošto razmišlja o uklanjanju maternice, on možda više nikad neće biti u drugom stanju. Doktori mu savjetuju da ukloni maternicu kako bi se medicinski ustabilio kao muškarac.

Beatie i njegova porodica suočavali su se sa smrtnim prijetnjama. Njegov privatni posao je također propao zbog predrasuda koje su ljudi imali prema njemu i njegovoj porodici.

Beatie se pokušao pojaviti u popularnom Plesu sa zvijezdama, ali Chaz Bono, drugi transgender takmičar je preuzeo njegovo mjesto.