Zaljubljenici u prirodu
343

Magične fotografije vjenčanja: Mladenci ovjekovječili sudbonosni dan na vrhu Prenja

N. C.
Anita i Davor Lalić (Foto: Naida i Abdulah Hodžić/ Dharma Photography)
(Foto: Naida i Abdulah Hodžić/ Dharma Photography)
Zaljubljenici u prirodu i planine bez njih ne mogu ni na dan svog vjenčanja pa su ga Anita i Davor Lalić odlučili ovjekovječiti na vrhu planine.

Iako se parovi češće odlučuju organizirati vjenčanje i svadbu tokom ljetnih mjeseci, ima i onih kojima vremenske prilike ne stvaraju prepreke da svoje sudbonosno "da" izgovore i tokom zime.

Neizostavni dio vjenčanja je fotografisanje, a parovi se odlučuju da svoje najsretnije trenutke zabilježe uz profesionalni photoshooting, koji obavljaju na različitim mjestima. Dok mnogi biraju popularne lokacije, poput historijskih znamenitosti ili drugih atrakcija, Anita i Davor su riješili da svoje vjenčanje ovjekovječe na vrhu Prenja.

Iza bajkovitih fotografija vjenčanja Anite i Davora stoji dvoje sarajevskih fotografa - Naida i Abdulah Hodžić, koji su dali sve od sebe da najvažnije trenutke u životu mladog para trajno zabilježe.

U vjenčanici i odijelu u društvu kumova, madenci su se popeli na Velik Prijevorac, na nadmorskoj visini od 1.673 metra, a uz pomoć stjenovitih vrhova Prenja i plavetnila nastala je prava magija. Noć prije je pao snijeg, koji je upotpunio čarobni prizor, što je rezultiralo originalnim fotografijama s vjenčanja.

Pri povratku s planine ugrijali su se u planinarskom domu "Adnan Krilić" na Bijelim vodama, gdje su zapjevali i zaplesali te napravili pravu svadbenu atmosferu.